tak jest ale tylko w zakresie 1-2 pól z siłą nawiewu
[O2] Jak uruchomić coming home / leaving home
Zwiń
X
-
[O2] Jak uruchomić coming home / leaving home
Walczę z uruchomieniem tych opcji od dłuższego czasu - bez efektu.
Opcje działały kiedyś bez zarzutu. Miałem wtedy sterownik 3C0 937 049 E. Ale od czasu wymiany go na 3C0 937 049 AJ nie jestem w stanie ich uruchomić.
Obecnie zakodowany jest na: A1880F230004140000110D000000000000097F075C00000C00 0000000000
Po wyłączeniu zapłonu i pozostawieniu kluczyka w stacyjce palą się światła pozycyjne z przodu i z tyłu (na włączniku ustawione na stałe na on). Po wyjęciu kluczyka gasną.
Klik pilotem (otwarcie czy zamknięcie) nie ma wpływu na światła.
Kombinowałem już jak mogłem z opcjami, ale bez skutku.
Moje obecne kodowanie (zdjęcia wraz z opisami) jest TU .
Macie pomysły?
-
-
piotrek_gdy, nie mam czujnika, ale mimo to próbowałem zaznaczyć. Bez skutku.
shado, to też zmieniałem. Również bez skutku...
Mam wrażenie, że to moje zachowanie:
Zamieszczone przez toocoolPo wyłączeniu zapłonu i pozostawieniu kluczyka w stacyjce palą się światła pozycyjne z przodu i z tyłu (na włączniku ustawione na stałe na on). Po wyjęciu kluczyka gasną.
Komentarz
-
-
Trochę dziwne. Ja mam ustawienia jak Twoje i działa (ale mam MaxiDota w którym mogę regulować czas coming/leaving home). Być może Twój czas jest ustawiony na 0sek i dlatego tak się dzieje. Spróbuj w adaptacjach. Tam jakiś kanał powinien odpowiadać za czas działania CH/LH.
Ja bym jeszcze próbował zmienić bajt 21 bit 6 oraz/lub zaznaczyć bajt 22 bit 5 - skoro nie masz maxidota to może do włączy jakąś domyślną długą wartość czasu działania (np 30sek)
Komentarz
-
-
toocool, Ja bym jeszcze spróbował na Twoim miejscu włączyć B22b0 - związane jest to bezpośrednio z B2b4 - tam masz CH ustawiany indywidualnie. Być może właśnie B22b0 to jest ten rodzaj personalizacji. Trochę zgaduję, ale wg mnie masz wszystko poprawnie.
Druga sprawa to B2b3 - Load Management active. U mnie to jest wyłączone i nawet nie wiem co to jest, więc nie włączałem - całkiem możliwe, że przez to światła Ci się świecą po wyłączeniu stacyjki.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
zibskowski, tutaj [http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...441&start=4590 ] szybciej znajdziesz pomoc - to post spotów Warszawskich, które odbywają się co wtorek w "Chopper Pizza". Napisz tam tę samą prośbę a pewnie Ci się uda kogoś znaleźć.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dawciomrfazi, panie moderator :spoko przejrzałem wszystkie wątki i nie znalazłem odp.do mojej sprawy więc dla tego pytam :roll: :ideia:
w ostatnim wątku masz jak byk
Zamieszczone przez andrzej111Było już milion razy
Przed FL wystarczy zakodować
Po Fl trzeba mieć czujnik zmierzchu
Można zamknąć
Komentarz
-
Komentarz