tak jest ale tylko w zakresie 1-2 pól z siłą nawiewu
[O2] Jak uruchomić coming home / leaving home
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
[O2] Jak uruchomić coming home / leaving home
Walczę z uruchomieniem tych opcji od dłuższego czasu - bez efektu.
Opcje działały kiedyś bez zarzutu. Miałem wtedy sterownik 3C0 937 049 E. Ale od czasu wymiany go na 3C0 937 049 AJ nie jestem w stanie ich uruchomić.
Obecnie zakodowany jest na: A1880F230004140000110D000000000000097F075C00000C00 0000000000
Po wyłączeniu zapłonu i pozostawieniu kluczyka w stacyjce palą się światła pozycyjne z przodu i z tyłu (na włączniku ustawione na stałe na on). Po wyjęciu kluczyka gasną.
Klik pilotem (otwarcie czy zamknięcie) nie ma wpływu na światła.
Kombinowałem już jak mogłem z opcjami, ale bez skutku.
Moje obecne kodowanie (zdjęcia wraz z opisami) jest TU .
Macie pomysły?
-
a z poziomu MaxiDota próbowałeś włączyć CommingHome?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Nie mam MaxiDot. Mam HalfDot.
Komentarz
-
w bajcie 2 bit 4 masz odznaczone?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
piotrek_gdy, jak się nie ma czujnika światła to jest OK.
toocool, a próbowałeś przestawić bajt 23 bit 5 na new?
Komentarz
-
piotrek_gdy, nie mam czujnika, ale mimo to próbowałem zaznaczyć. Bez skutku.
shado, to też zmieniałem. Również bez skutku...
Mam wrażenie, że to moje zachowanie:
jest jakoś związane z tym, że mi ch/lh nie działa...Zamieszczone przez toocoolPo wyłączeniu zapłonu i pozostawieniu kluczyka w stacyjce palą się światła pozycyjne z przodu i z tyłu (na włączniku ustawione na stałe na on). Po wyjęciu kluczyka gasną.
Komentarz
-
Trochę dziwne. Ja mam ustawienia jak Twoje i działa (ale mam MaxiDota w którym mogę regulować czas coming/leaving home). Być może Twój czas jest ustawiony na 0sek i dlatego tak się dzieje. Spróbuj w adaptacjach. Tam jakiś kanał powinien odpowiadać za czas działania CH/LH.
Ja bym jeszcze próbował zmienić bajt 21 bit 6 oraz/lub zaznaczyć bajt 22 bit 5 - skoro nie masz maxidota to może do włączy jakąś domyślną długą wartość czasu działania (np 30sek)
Komentarz
-
W adaptacjach też grzebałem... wszystko mam na 30 sekund...
B21b6 zmieniałem... a B22b5 jeszcze nie, popróbuje.
Komentarz
-
no takZamieszczone przez shadojak się nie ma czujnika światła
ja mam dlatego o tym napisalemprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
Zapytanie
Witam zakupuje właśnie Skodę Octavię II bez rego dodatku czyli Coming home leaving home. Czy można go potem włączyć? Do kogo z forumowiczów trzeba się zgłosić? Czy tylko ASO?
Dzięki za pomoc
Komentarz
-
zależy jaki masz moduł komfortuZamieszczone przez mafisterzakupuje właśnie Skodę Octavię IIprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
Panowie mam MaxiDot jedakże funkcji oswietlania drogi do domu nie moge doszukac. Jest jedynie komfortowe ustawienie kierunkowskazow. Czy zle szukam?Czy tez autko nie posiada tej funkcji? Jak ja aktywować?Już odebrane A3 TFSI limuzyna
Komentarz
-
Tej funkcji nie uaktywnisz z poziomu Maxi-Dot. MUsisz miec do tego zewnetrzny moduł diagnostyczny.Zamieszczone przez progressowyPanowie mam MaxiDotCzarny Elegance
Komentarz
-
toocool, Ja bym jeszcze spróbował na Twoim miejscu włączyć B22b0 - związane jest to bezpośrednio z B2b4 - tam masz CH ustawiany indywidualnie. Być może właśnie B22b0 to jest ten rodzaj personalizacji. Trochę zgaduję, ale wg mnie masz wszystko poprawnie.
Druga sprawa to B2b3 - Load Management active. U mnie to jest wyłączone i nawet nie wiem co to jest, więc nie włączałem - całkiem możliwe, że przez to światła Ci się świecą po wyłączeniu stacyjki.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
Panowie,
poszukuje kogos z Wawy kto odplatnie uruchomilby kilka dodatkowych funkcji w OII FL Combi.
dziekuje i pozdrawiam
z
Komentarz
-
zibskowski, tutaj [http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...441&start=4590 ] szybciej znajdziesz pomoc - to post spotów Warszawskich, które odbywają się co wtorek w "Chopper Pizza". Napisz tam tę samą prośbę a pewnie Ci się uda kogoś znaleźć.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Witam,
szukam kogoś z okolic Katowic kto uruchomiłby kilka dodatkowych funkcji w OII 2005 1.9 tdi
z góry dziękuje i pozdrawiamPozdrawiam
Komentarz
-
Witam
Opcje LH i CH da się uruchomić na sterowniku 17 bajtowym? Tryb skandynawia i USA działają, jednak CH i LH nie mimo,że sa aktywne.
Komentarz
-
Czy w mojej O2 FL bez halogenów i bez czujnika zmierzchu da radę odpalić Coming Leaving home :?:
Komentarz
-
mrfazi, panie moderator :spoko przejrzałem wszystkie wątki i nie znalazłem odp.do mojej sprawy więc dla tego pytam :roll: :ideia:
Komentarz
-
dawcio, jednak nie czytałeś :nonoZamieszczone przez dawciomrfazi, panie moderator :spoko przejrzałem wszystkie wątki i nie znalazłem odp.do mojej sprawy więc dla tego pytam :roll: :ideia:
w ostatnim wątku masz jak byk
i o ile pamiętam tak właśnie jest :wink:Zamieszczone przez andrzej111Było już milion razy
Przed FL wystarczy zakodować
Po Fl trzeba mieć czujnik zmierzchu
Można zamknąć
Komentarz
-
mrfazi, :klnie:
sorry nie dokładnie czytałem
ale wydawało mi się że gdzieś czytałem że się da...ale to w O2
ops:
Komentarz
Komentarz